Reisverslagen 2018

Reisverslag team Manenschijn, Schepers en Voortman

Reisperiode:  vertrokken op 8 april en terug op 19 april.

Janka Tanya in Totvazsony Hongarije: Ansicht kaarten en kleding

Stichting in Ceziene van Hanneke Arendsman: incontinentiemateriaal en kleding

Stichting Sfanta Maria in Slatina: incontinentiemateriaal

St. Hercules in Costesti: latwerk en afdichtingsmiddelen

Centrum in Cernaton de Sus: kleding, schoenen, 28 stapelstoelen en wandtegels

Hospitaal Tirgu Sequesc via Molnar Arpad: incontinentiemateriaal, medische verbruiksartikelen als stomamateriaal

Parochia Reformata in Zalan (pfarrer Istan Zsas): kleding, schoenen en gereedschap.

De reis is bijzonder goed verlopen met uitstekend voorjaarsweer. Alles in goede orde afgeleverd.

Terug met diverse nieuwe vragen voor een volgende reis: o.a. voor Hospitaal Tirgu Sequesc: wandelstokken, rollators en postoelen.

Reisverslag team Bosch, Huizinga en Guichelaar

Reisperiode: vertrokken op 27 april en terug op 4 mei.

Bezochte adressen:

Tiszaszentimre (Hongarije): dominee Fodor Gusztav en zijn vrouw Anikó. Diverse goederen afgeleverd.

Tiszadersz (Hongarije): Bijbelmuseum in de kerk waar Gusztav voorganger is. Bijbel uit 1663 overhandigd. De bijbel is afkomstig uit Monster en heeft een ere plaats gekregen omdat het de oudste bijbel is in de ruime collectie.
Bij de kerk is tevens de opslag van de goederen die o.a. bestemd zijn voor Oekraïne.

Zerind (Roemenië) bij domine Jószef en Elisabeth: afgeleverd fiets, stapel stoelen (afkomstig uit De Ontmoetingskerk Rijssen), veel kleding, veel incontinentiemateriaal, zak met knuffels, zak met gordijnen, ledikantje, grote kist met gereedschap en een kilozak met bonen.

Jankafalva (Roemenië), contactpersoon Sandór, partnergemeente van De Ontmoetingskerk Rijssen. Afgeleverd: tegeltjes voor de nieuwe aanbouw, geluidsinstallatie voor de kerk, wastafel en dekens.

Carei (Roemenië) Fransz en Katerina: overnachtingen in kerkelijkcentrum bij de Reformierte kerk in Carei (dominee Tucacs Jószef) en ontbijt en avondeten bij Fransz en Katerina.

Carei: Psychiatrisch ziekenhuis Santa Anna: afgeleverd incontinentiemateriaal, handdoeken en theedoeken, handenarbeidspulletjes, zeeppoeder.
Aangetroffen een droogruimte die halfvol hangt met grauwe lakens en dekbedhoezen. Dringend gewenst een industriële droger!
Van de bewoners een zelfgemaakt presentje ontvangen.

Slacea (Roemenië), vriendschapsbezoek, dominee Szabo Zsolt: de dominee haalt regelmatig goederen bij Fransz. Kerk en gemeentschapshuis in afgelopen jaren gerenoveerd.

Capleni (dorpje 6 km van Carei): stichting heeft geld gegeven voor isolatie van pastorie, jonge dominee met vrouw en twee kinderen.

Capleni kerk: kerk is met behulp van de stichting gebouwd. Al dringend onderhoud nodig!

Zoltan en Gisela: vriendschapsbezoek gebracht.

Ziekenhuis Carei, ontvangen door hoofdzuster Delia: afgeleverd medicijnen. Allerlei goederen zijn hier dringend nodig, zoals brancards, rolstoelen (zijn totaal versleten).

Curtuisenie, vriendschapsbezoek gebracht aan István en Malvin. kerk bezocht. István haalt regelmatig goederen bij Fransz.

Carei: nieuwe winkel voor verkoop tweedehands spullen. Stellingen en kledingrekken.

Apagy (Hongarije), partnergemeente van De Ontmoetingskerk Rijssen, dominee Báko Laszló en zijn vrouw Eva met drie kinderen. Dominee wil graag een bezoek brengen aan Rijssen. Ook snel nog even de oudjes Jánosz en Ilonka bezocht.

Al met al een vol programma afgewerkt waar je met voldoening op terugkijkt.

Een bijzondere reis met veel indrukken.

Reisverslag team Stokvis

Reisperiode: vertrokken op 29 mei en terug op 5 juni

Reisverslag team Velten

Reisperiode: vertrokken op xx en terug op xx juni