Reisverslagen 2019

 

In 2019 worden weer vele reizen gemaakt. Onderstaand volgen enkele verslagen.

Reisverslag team De Groot, Van der Meijden, Kleine Deters en Sluiskes

Reis Hongarije van 13 – 19 december 2019 (schoenendoosactie)

In de herfst zijn weer schoenendozen gevuld door de kinderen van de basisscholen. Veel werk is verzet om de vele dozen goed te vullen en te ordenen.
Zaterdag 14 december aankomst in Túrkeve en begroet door predikant Roland Kereszti. De dozen uitgeladen bij de school. 
Zondag 15 december kerkdienst bijgewoond. Bijzonder was het kerstspel van de kinderen. Aan het einde van de viering sprak de vrouw van Roland ons toe in het Engels. 
Maandag 16 december om 09.00 uur naar de Reformed School in Túkeve direct aan de slag. Wat een feest! Alle klassen zongen ons toe en wat waren de kinderen blij met de schoenendozen. Wat een verraste gezichten! Ook in een “Kindergarten” de kinderen verrast en later in de middag in Kétpó.
Dinsdag 17 december kwam dominee Láslo Iklody in Kisvarda ons al vroeg halen voor vertrek naar Gyüre. Op een aparte Kindergarten en school mochten we weer dozen uitdelen. Ook bananen en sinaasappels uitgedeeld. Bij de school bedankten ons de kinderen nogmaals heel hartelijk voor de mooie pakketten. 
In Kisvarda bij dominee Láslo de wasmachine gebracht. Hij zorgt dat de machine op de juiste bestemming komt.
Woensdag 18 en donderdag 19 december weer terug naar Nederland.
 
Met z’n vieren kijken we terug op een onvergetelijke reis met veel mooie contacten, goede gesprekken en vele blije kinderen.
 
 

Bent u geïnteresseerd in het volledige reisverslag click dan op Reisverslag team DeGroot dec2019

(Geplaatst op 2 januari 2020)


Reisverslag team Bosch en Draaijer

Reis Hongarije en Roemenië van 17 oktober tot 28 oktober 2019

(verslag in bewerking)


Reisverslag team Sjoers, Dekker, Otter en Valk

Reis Hongarije en Roemenië van 22 augustus tot 28 augustus 2019

Henk Weiden zou deel uit maken van het team maar moest zich op het laatste moment afmelden. In allerijl moest nog een mede-reisgenoot gezocht worden en die is gevonden in de persoon van Jan Valk.

In Tiszanagyfalu (Hongarije) de familie ds. Andrassy en Rika Gergo met hun vier kinderen bezocht. De nodige goederen gebracht waaronder een groot aantal gitaren. Andrassy kan de gitaren goed gebruiken voor jeugdkampen en om les te geven.
In Gyortelek (Hongarije) diverse goederen gebracht en opgeslagen in het “gemeindehaus”. 
In Carei (Roemenië) een allerhartelijkst weerzien bij Franz en Katarina. Goederen opgeslagen in het magazijn. 
De bestelauto volgeladen met diverse goederen en gebracht naar Pir, een kerk op een heuvel. Gelukkig waren extra dragers geregeld.
Na wat oponthoud door verkeersongevallen op de terugreis uiteindelijk weer door onze geliefden begroet. We voelden ons door de Here God beschermde, gezegende mensen, die deze mooie reis weer veilig hadden mogen volbrengen.
 
 
Bent u geïnteresseerd in het volledige reisverslag click dan op Reisverslag team Sjoers augustus 2019 PDF
 
(Geplaatst op 12 september 2019)

Reisverslag team Schonewille, Meijer en Batterink

Reis Hongarije en Oekraïne van 27 mei tot 5 juni 2019

Meerdere projecten in Hongarije en Oekraïne bezocht. Op alle bezochte adressen hebben we diverse goederen afgeleverd waaronder: nieuwe en gebruikte kleding, bedrijfskleding, sportkleding, schoenen, linnengoed en beddengoed, serviesgoed, po-stoel, incontinentiemateriaal, rollator, enz. Bij het verzorgingshuis tafels en stoelen.
Overal zijn we zeer hartelijk ontvangen en krijgen zoals gewoonlijk ruim voldoende te eten en te drinken. Het is bijzonder om de warme band met deze mensen te ervaren.
Het was een goede reis met een fijn team, veel mensen gesproken en veel indrukken opgedaan.
 

2 juni een kerkdienst bijgewoond met ds Aron als voorganger. Drie jongeren hebben belijdenis gedaan. Heel bijzonder om mee te maken.

Bent u geïnteresseerd in het volledige reisverslag click dan op Reisverslag team Schonewille mei 2019 PDF

Geplaatst op 27 juni 2019

 
Reisverslag team Stokvis, Eising en Kromhof
 
Reis Hongarije en Roemenië van 14 mei tot 21 mei 2019
 
Eerste bestemming Bölcske Hongarije: stoelen voor Maria, deze zullen worden gebruikt voor het parochiehuis of het plaatselijke ouderenhuis. De bijbehorende tafels komen nog met een volgende rit. Verder het gevraagde kinderbed gebracht en nog vele dozen kleding. Maria is hier heel blij mee: morgen staan er volgens haar weer arme mensen voor haar deur die vragen of ze kleding kunnen krijgen of kopen.
Bikfalva Roemenië: de bestemde goederen gelost. Dominee Imre vertrekt naar Coseni, een wat groter dorp. De nieuwe dominee is enthousiast over het werk van onze stichting en wil de samenwerking graag voortzetten. De pastorie waar dominee Imre naartoe verhuist is een groot drama (verwaarloosd).
In Cernaton verschillende goederen afgeleverd (kinderkleding, speelgoed, ledikant en beddengoed). Verder bijgepraat over de diverse projecten die Laszlo en zijn vrouw Ilonka onder handen hebben en over het omvangrijke project “Malomkert”.  De bedrijfskleding van Zaal De Marke uit Wierden is perfect. 
In Bikfalva geholpen bij de kledingverkoop, een soort markt voor de mensen uit het dorp. ‘s Middags geholpen met het bezorgen van het maandelijkse voedselpakketje bij 80-plussers.
 
De reis is perfect verlopen met opnieuw vele gezichten, veel ontmoetingen. Een reis met hulp die lijkt als een druppel op een gloeiende plaat, maaaar met vele dankbare mensen die ons kleine beetje hulp goed kunnen gebruiken en gemotiveerd raken om verder te kunnen in het leven. Hoe mooi is dat?
 
 

Bent u geïnteresseerd in het volledige reisverslag click dan op Reisverslag team Stokvis mei 2019 PDF

(16 september geplaatst)

Reisverslag team Manenschijn, Voortman en Schepers

Reis Roemenië van 31 maart tot 11 april 2019

Project JankaTanya in Tótvázsony: bij Janneke en Kati diverse goederen afgeleverd waaronder nieuwe bedrijfskleding. Een project met een perfecte organisatie om gehandicapte mensen een zinvol en menswaardig bestaan te bezorgen.
Tirgu Secuiesc, ziekenhuis: geleverde goederen, 3 behandelstoelen, lamp t.b.v. operatiekamper, incontinentiemateriaal, 3 rollators en diverse goederen.
Cernaton de Sus (contactpersonen Lazlo en Ilonka Szocs): bedrijfskleding, voeding, incontinentiemateriaal,rolstoelen fiets voor jongen in het dorp.
Voor conferentiecentrum Malomkert: tapijttegels.
Zalan (contactpersoon Szasz Istvan): bedrijfskleding, orgel met bank als vervanging voor te restaureren orgel van de kerk, keyboard, stapelstoelen, kleding en een rolstoel.
Ojdula (Molnar Arpat, contactpersoon voor ziekenhuis in Tirgu S): tuinfrees en kleding.
Costesti: tehuis voor opvang zigeunerkinderen en minima gezinnen. Afgeleverd voeding, bedrijfskleding, enz. 
Ceciene bij Caracal: bezoek aan fam. Nastagi, Hanneke Arensman en Victorel. Afgeleverd kleding, incontinentiemateriaal enz. Ook bedoeld voor arme mensen in het dorp.
Tehuis Santa Maria in Slatina: afgeleverd goederen en kleding.
 
Dank aan Stichting voor het gebruik van de prachtige bestelauto met aanhanger.